Bag om Historisk Atlas

Hack4dk

Hack4dk er et arrangement, hvor it-kyndige får lov til at arbejde med kulturhistoriske data. I sidste weekend fandt dette sted på Nationalmuseet, hvor 40-50 it-eksperter mødte op for at lege med kulturhistorien.

Se her en lille video, der fortæller om idéen bag Hack4dk.

Rasmus Lorentzen, som er programmøren bag Historisk Atlas, deltog også i arrangementet – primært for at præsentere den frie adgang til Historisk Atlas’ data, men også for selv at udvikle.

Rasmus har brugt data fra Københavns Stadsarkiv, nemlig politiets registerblade over flytninger i perioden 1890-1923, til at vise, hvordan folk flyttede indenfor København i perioden. Bemærk hvordan der er særlig mange flytninger hvert halve år – når der er skiftedag!

Tjek Rasmus’ projekt ud her

Ikke så underligt, at Rasmus vandt 🙂 Tillykke!!

Comments are closed.