Bag om Historisk Atlas

UDE NU: Historisk Atlas til iPhone og Android

Så skete det! Vi har lanceret Historisk Atlas til smartphones.

Med Historisk Atlas på telefonen har vores brugere nu mulighed for få historiske kort og tusindvis af lokaliteter fra danske arkiver, biblioteker og museer med i lommen.

Dermed gøres de mange lokalhistoriske fortællinger tilgængelige, også langt fra computeren trygge rammer i hjemmet. Dermed udvides rækkevidden af den omfattende og meget righoldige formidling der i årevis er foregået på websitet historiskatlas.dk til også at inkludere brugere ”på farten” og ude i offentlige rum. Noget vi anser for særdeles relevant for et kunst- og kulturformidlingsprojekt med stedet som omdrejningspunkt.

Målet med projektet er at videreudvikle og øge Historisk Atlas’ digitale tilstedeværelse. Digital tilstedeværelse er langt hen ad vejen en praktisk og konkret udfordring. Det handler om at være tilstede i de medier, brugerne anvender og på de tekniske platforme de holder af.

App’en udvikles i samarbejde med design og udviklingsfirmaet Woerk og der planlægges 2-3 opdateringer henover sommeren. Der er således tale om en  første, helt simpel version af Historisk Atlas i app-format og i de fremtidige versioner forstiller vi os at integrere georefererede Wikipedia-artikler, byvandringsfunktionalitet, lyd/video, al tekst-materiale fra Historisk Atlas osv.

Derudover håber vi at få en masse gode forslag til fede funktionaliteter og relevante forbedringer fra vores brugere.

Og hvordan har brugerne så modtaget vores nye apps? Kort sagt: virkelig godt!
Nedenfor er et overblik over trafikken. Over 1000 unikke brugere på det første døgn er langt mere, end vi havde forventet! Vores målsætning er 7000 download til iPhone og 4000 til Android det første år, så vi er godt på vej 🙂

Særligt iPhone-brugerne har kastet sig over Historisk Atlas. App’en er således allerede efter knap et døgn i Top 25 Free Apps (pt. placeret som nr. 19)!

Har du ideer til forbedring eller forslag til nye features i vores smartphone apps, så skriv til os på Facebook eller Twitter!

Hent Historisk Atlas app’en her: Android // iPhone

Udviklingen af native apps til Historisk Atlas er financieret af Kulturstyrelsen.

Comments are closed.