Bag om Historisk Atlas

Nyt samarbejde – og generalforsamling

Godt nytår til alle derude.

Ny historie med gamle billeder
Vi starter året med at præsentere jer for et rigtig lækkert site, hvis man interesserer sig for kort og historie; det Kongelige Biblioteks Danmark set fra luften – før Google.

På Danmark set fra luften har det Kgl. bibliotek tilgængeliggjort alle sine luftfotooptagelser (indtil videre for det fynske område), så man kan finde gamle billeder af gårde, huse og kulturlandskab.

Landsbyen Højby, som den så ud i 1956 – idag er den helt sammenvokset med Odense. Foto af Sylvest Jensen Luftfoto 1956, hentet fra Danmark set fra luften – Før Google (http://www.kb.dk/danmarksetfraluften/images/luftfo/2011/maj/luftfoto/object184597); Det Kongelige Bibliotek, Luftfotosamlingen.

Arbejdet med at digitalisere og tilgængeliggøre luftfotos fra resten af landet er i gang, og i indeværende måned har Historisk Atlas i samarbejde med det Kongelige Bibliotek sendt en ansøgning afsted til Region Syddanmark om penge til at digitalisere luftfotos fra den resterende del af regionen samt at koordinere indførslerne i Historisk Atlas og billederne i ”Danmark set fra luften”. Vi håber, vi får et positivt svar, da det bestemt vil være et interessant samarbejde – for både Historisk Atlas og det Kongelig Bibliotek, men især for de lokalhistorisk interesserede borgere, der vil have glæde af begge portaler.

Generalforsamling
Jeg ved ikke, hvor tiden bliver af, men det er snart tid til generalforsamling igen. Dette års generalforsamling i foreningen Historisk Atlas finder sted

fredag d. 21. marts i Odense.

Så sæt allerede nu x i kalenderen, senere kommer naturligvis en formel indkaldelse.

Comments are closed.