Bag om Historisk Atlas

Historisk Atlas i brønden…

Nu bliver indholdet på Historisk Atlas også tilgængeligt for litteratursøgere, der bruger bibliotekernes søgemaskiner. I slutningen af 2012 blev indholdet ‘lagt i’ bibliotekernes ’Databrønd’, så vores oplysninger fremkommer ved søgninger på lige fod med bøger og artikler og andet materiale. Databrønden giver brugerne en samlet indgang til alle bibliotekernes ressourcer i form af både fysisk og digitalt materiale, og nu altså også til Historisk Atlas’ indhold. Der er ved årsskiftet 2012/2013 lagt 3924 poster og 3245 billeder fra Historisk Atlas ind brønden.

Indtil videre er det kun få biblioteker (Helsingør og Vejle Biblioteker – og lige straks Odense Bibliotek), der har valgt Historisk Atlas som en del af deres tilbud til borgerne, men mon ikke der kommer flere til med tiden 🙂

Prøv det selv… Søg på eksempelvis Herregård på Vejle Biblioteks hjemmeside – og indtil flere Historisk Atlas-links dukker op på listen over materialer. Herfra kan brugerne åbne posten og ‘hoppe’ direkte videre til den fremsøgte lokalitet på Historisk Atlas!
Endnu vises der intet billede, og der står heller ikke ’Historisk Atlas’ på det fremsøgte materiale, men der arbejdes videre på udseendet!

Comments are closed.