Bag om Historisk Atlas

Temaer på Historisk Atlas

Nu er det muligt for medlemsinstitutionerne på Historisk Atlas at oprette temaer på Atlasset.

Hvad er et tema?
Et tema er et udvalg af lokaliteter på Historisk Atlas. Med et tema kan man samle et antal relevante lokaliteter, der tilsammen belyser et bestemt emne, periode eller lignende. Et tema kan have et bestemt baggrundskort tilknyttet, så det altid åbner på dette kort. Temaet introduceres via en kort tekst, der åbner i en boks på Atlasset.

Temaerne er således medlemsinstitutionernes mulighed for at lave kuraterede eller styrede forløb på Historisk Atlas, hvor det ellers er op til brugerne selv at skabe mening og sammenhæng mellem de enkelte lokaliteter.Temaet kan også indeholde lokaliteter, som ikke vises på Historisk Atlas, fordi de ikke rammer vores formål om at formidle kunst- og kulturhistorie. Disse lokaliteter vil kun blive vist på den hjemmeside, som ejes af den institution, der har oprettet temaet, men ikke på det ’almindelige’ åbne Historisk Atlas.

Når en bruger åbner temaet (via et link fra ’ejerinstitutionens’ hjemmeside) Ser han kun de udvalgte lokaliteter, der vises sammen med den introducerende tekst.

Et eksempel på et tema er Odense Bys Museers ’Fyn midt i verden’, som blev lavet som en digital del af den udstilling, der åbnede på Møntergården august 2013.

Hvem kan oprette et tema?
Det kan alle medlemsinstitutionerne på Historisk Atlas.

Hvordan gør man?
Man henvender sig til redaktionsudvalget (find kontaktoplysninger her) og får oprettet et tag og en webadresse til temaet. Dernæst går man bare i gang 🙂

Hvad hvis jeg vil vide mere?
Kontakt enten redaktionsudvalget ved Pernille Schou eller Rasmus H. Lorentzen eller næstformand for Historisk Atlas Lise Gerda Knudsen

Sådan ser startskærmen ud på Odense Bys Museers Historisk Atlas-tema, der knytter sig til udstillingen ‘Fyn midt i verden’.

Comments are closed.